Sparen voor je pensioen

Tips om uw pensioenspaargeld te verhogen – ongeacht uw leeftijd

Of u nu net begint met werken of al bijna klaar bent, u kunt uw spaarpot nog steeds laten groeien. Bij het plannen van uw pensioen is het zo dat hoe vroeger u begint te sparen, hoe beter af u kunt zijn, dankzij de kracht van samengestelde rente. En zelfs als u te laat bent begonnen met sparen of nog moet beginnen, is het belangrijk om te weten dat u niet de enige bent en dat er stappen zijn die u kunt nemen om uw pensioenspaargeld te verhogen.

Overweeg de volgende tips, die u kunnen helpen uw spaargeld te verhogen – ongeacht uw huidige levensfase – en het pensioen na te streven dat u voor ogen hebt.

Focus op vandaag beginnen

Vooral als u net begint met geld wegzetten voor uw pensioen, moet u nu zoveel mogelijk beginnen te sparen en de samengestelde rente – het vermogen van uw vermogen om inkomsten te genereren, die opnieuw worden geïnvesteerd om hun eigen inkomsten te genereren – de kans geven om in uw voordeel te werken. Vroeg beginnen kan de resultaten verbeteren, zelfs als het om een klein bedrag gaat. Door eerder te beginnen met geld weg te zetten, vergaart een 25-jarige die € 75 per maand investeert meer activa tegen de leeftijd van 65 jaar dan wanneer hij of zij was begonnen met het investeren van $ 100 per maand op de leeftijd van 35 – ondanks het feit dat hij of zij elke periode minder investeert. Het beleggen van een kleiner dollarbedrag over een lange tijdshorizon kan een groter effect hebben op de beleggingsresultaten dan het beleggen van een groter dollarbedrag over een kortere tijdshorizon.

Draag bij aan uw 401(k)

Als uw werkgever een traditioneel 401 (k) -plan aanbiedt en u in aanmerking komt, kan het u toestaan om geld bij te dragen vóór belastingen, wat een aanzienlijk voordeel kan zijn. Stel dat u in de belastingschijf van 12% zit en van plan bent om $100 per loonperiode bij te dragen. Aangezien dat geld uit uw loonstrookje komt voordat er federale inkomstenbelastingen worden geheven, zal uw nettoloon met slechts $88 dalen (plus het bedrag van de toepasselijke staats- en lokale inkomstenbelasting en socialezekerheids- en Medicare-belasting). Dat betekent dat u meer van uw inkomen kunt beleggen zonder dat u het zo erg voelt in uw maandelijkse budget.Voetnoot 1 Als uw werkgever een Roth 401 (k) -functie aanbiedt, die inkomsten na belastingen gebruikt in plaats van fondsen vóór belastingen, moet u overwegen wat uw inkomstenbelastingschijf zal zijn bij pensionering om u te helpen beslissen of dit de juiste keuze voor u is. Zelfs als u die werkgever verlaat, hebt u keuzes over wat te doen met uw 401 (k) -rekening.

Voldoe aan de match van uw werkgever

Als uw werkgever aanbiedt om uw 401 (k) planbijdragen te matchen, zorg er dan voor dat u ten minste genoeg bijdraagt om volledig te profiteren van de match, zegt Greenberg. Een werkgever kan bijvoorbeeld aanbieden om 50% van de werknemersbijdragen tot 5% van uw salaris te matchen. Dat betekent dat als u $50.000 per jaar verdient en $2.500 aan uw pensioenplan bijdraagt, uw werkgever nog eens $1.250 bijdraagt. Het is in wezen gratis geld. Laat het niet op de tafel liggen.

Langetermijnsparen

Ook al spaart u nu al voor uw pensioen via pensioensparen, u kunt nog meer sparen door een levensverzekering af te sluiten in het kader van het langetermijnsparen. kunt daaruit extra fiscaal voordeel halen, op voorwaarde dat uw fiscale korf nog niet volledig gevuld is met uw hypothecaire lening of de premie van uw schuldsaldoverzekering. langetermijnsparen na 65 jaar .Een fiscale levensverzekering kan men afsluiten tot de leeftijd van 65 jaar.  De premie blijft in tegenstelling tot het pensioensparen aftrekbaar nadat u op pensioen bent, zolang u belastbare inkomsten heeft.