Ik heb last van ongedierte, wat kan ik doen?

Veel ongedierte houdt zich goed schuil. Toch kan het zijn dat je plots beestjes in of rondom jouw woning ziet lopen. Hiervan gaan jouw nekharen mogelijk overeind staan. Niet gek, want deze beestjes zien er niet bepaald leuk uit. Daarbij komt dat ze ook niet hygiënisch zijn en dat ze veel schade aanrichten. De kans is dus groot dat je zo snel mogelijk van ongedierte af wilt wanneer je plots beestjes ziet lopen. Dit kan natuurlijk door ongedierte dood te slaan of te trappen. Je beperkt je in dat geval slechts tot één beestje. Indien er meerdere aanwezig zijn, blijft de overlast aanwezig. Je moet ongedierte daarom anders bestrijden. Heb je last van ongedierte en wil je hiervan af? Wij vertellen je hieronder wat je kunt doen!

Zorg voor een ‘dicht’ huis
Ongedierte is behoorlijk klein van stuk. Hierdoor hebben de beestjes geen moeite om jouw woning binnen te dringen. Veel mensen zijn zich hier niet bewust van. Openingen van een paar millimeter worden dan ook niet vaak gedicht. Dit is echter wel verstandig. Veel beestjes hebben namelijk maar een opening van een paar millimeter nodig om binnen te komen. Heb je vaak last van ongedierte? Maak dan eens een rondje door je woning en ga op zoek naar kieren en gaten. Je doet er goed aan om ze allemaal te dichten. Op deze manier verklein je de kans op de aanwezigheid van ongedierte in jouw woning.

Ruim etensresten op
Laat je geregeld etensresten slingeren in jouw woning? Dan is het natuurlijk niet gek dat er ongedierte aanwezig is in jouw woning. De beestjes kunnen zich in dat geval namelijk tegoed doen aan deze etensresten. Zij hoeven zodoende niet of nauwelijks zelf op zoek naar eten. Dit is dan ook de voornaamste reden dat veel ongedierte zich nestelt in de nabijheid van mensen. Hier is namelijk vrijwel altijd voedsel te vinden. Wil je een einde maken aan de overlast die ongedierte in jouw woning veroorzaakt? Dan doe je er goed aan om etensresten altijd op te ruimen. Richt je niet alleen tot de grotere etenswaren, maar ruim ook kruimels altijd op. Zodoende maak je het voor ongedierte een stuk minder aangenaam in jouw woning. De kans dat de beestjes wegblijven wordt hierdoor een stuk groter.

Ga de beestjes te lijf
Een aantal beestjes in huis zorgt vaak niet voor hele grote problemen. Dit verandert wanneer het er steeds meer worden. In dat geval bestaat de kans op een plaag. Hier zit je natuurlijk al helemaal niet op te wachten. Daarom doe je er goed aan ongedierte te lijf te gaan wanneer je ongewenste dieren in jouw huis aantreft. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Veel mensen hebben hier geen idee van. Je kunt ongedierte op verschillende manieren bestrijden. Allereerst kun je vergif inzetten. Hiermee verdelg je het ongedierte. Je moet regelmatig gif spuiten op verschillende plekken om het gewenste resultaat te bereiken. Ben je geen fan van chemische bestrijdingsmiddelen? Geen probleem, want je kunt ook vallen plaatsen om bepaalde beestjes te vangen. Wanneer ongedierte in de val loopt, leggen de diertjes het loodje. Lukt het je maar niet om van het ongedierte af te komen? Dan kun je altijd nog een beroep doen op de Bestrijdingsservice. Zij maken binnen de kortste keren korte metten met het ongedierte waar je last van hebt!