Linkbuilding nodig? SeoBureau biedt een van de hoogste kwaliteit link building diensten in België en Nederland.

Linkbuilding is een van de meest besproken factoren die van invloed zijn op de zoekresultaten van een website. Er zijn meer dan 200 factoren die hieraan bijdragen, maar linkbuilding staat bekend als een van de meest bekende. Vroeger was het idee dat hoe meer links er naar een website verwezen, hoe beter de positie in de zoekresultaten zou zijn. Tegenwoordig is het echter een stuk ingewikkelder dan dat. Het gaat nu niet alleen om de kwantiteit van de backlinks, maar vooral om de kwaliteit ervan.

Linkbulding heb je nodig om goed te scoren binnen Google

Google heeft bevestigd dat backlinks een van de top 3 ranking factoren is, naast content en het AI Algoritme RankBrain. Het is daarom van groot belang om actief bezig te zijn met het linkprofiel van jouw website. Niet alleen draagt het bij aan de vindbaarheid van jouw website, maar het kan ook de reputatie van jouw website verbeteren. Het is daarom belangrijk om niet zomaar links te verzamelen, maar om te streven naar kwalitatief hoogwaardige links van gerelateerde en betrouwbare websites.

Kortom, linkbuilding is een belangrijk aspect van zoekmachineoptimalisatie en kan niet worden genegeerd. Richt je op het verkrijgen van kwalitatieve backlinks die bijdragen aan de autoriteit en betrouwbaarheid van jouw website.

Wij bieden linkbuilding aan die de autoriteit van uw website of webshop vergroot. Met behulp van onze linkbuilding techniek wordt uw Google-positie verbeterd en zorgt het voor meer bezoekers en klanten op uw website. Wij hebben aanzienlijke tijd en middelen geïnvesteerd in het openen van kanalen naar enkele van de meest invloedrijke platforms in de digitale wereld. Wij ontwikkelen relevante High Quality websites die speciaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van onze klanten. Al onze linkbuilding websites hebben een DA van 50+, DR van 40+ en TF en CF van 30+.

Wat is kwalitatieve linkbuilding?

Kwalitatieve linkbuilding betekent dat u kwalitatieve backlinks ontvangt van websites met een hoge SEO waarde. Websites van hoge kwaliteit, die afhankelijk zijn van hun reputatie om inkomsten te genereren, zullen alleen linken naar andere websites van hoge kwaliteit.

Waarom heeft u linkbuilding nodig? Een sterke backlink van een website van hoge kwaliteit is het bewijs dat uw site de kwaliteitscontroles van de linkende site heeft doorstaan. Daarom zal het vermogen van uw site om goed te presteren in Google verbeteren, wanneer een website van hoge kwaliteit naar uw website linkt.

Linkbuilding prijzen

Linkbuilding


Meer informatie over waardevolle backlinks

Om op de eerste pagina van Google te komen, is het verkrijgen van waardevolle backlinks via SEO linkbuilding essentieel. Dit proces kan echter ingewikkeld zijn voor beginners, en het creëren van efficiënte backlinks is zelfs nog uitdagender.

SEO Linkbuilding

SEO linkbuilding betekent het verkrijgen van kwalitatieve links van websites met autoriteit die verwijzen naar uw website. Het is van belang om backlinks te krijgen van websites die gerelateerd zijn aan uw niche om de beste resultaten te behalen. Bij ons kunt u kiezen uit homepagelinks, contentlinks en blogs. Wij hanteren geen linkruil, alle linkbuilding gebeurt door ons eigen team.

Waarom moet u Backlinks verkrijgen?

Zoekmachines hechten veel waarde aan het aantal en de kwaliteit van backlinks naar uw website. Backlinks spelen een cruciale rol in de ranking van uw website door web crawlers, en backlinks van hoge kwaliteit kunnen aanzienlijk verkeer naar uw website genereren.

Websites met een groot aantal waardevolle links worden beschouwd als experts in hun vakgebied en zullen daarom hoog scoren in zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing.

Hoe kun je SEO-links maken?

Er zijn diverse technieken beschikbaar om backlinks te maken. Enkele geaccepteerde en veelgebruikte strategieën zijn onder andere:

  1. Gastbloggen
  2. Reacties op blogs of forums
  3. Wederkerige links
  4. Eenzijdige links
  5. Artikelmarketing

Deze methodes zijn uiterst succesvol en kunnen ook sociaal bewijs leveren. Artikelen moeten worden geschreven met behulp van zoekwoorden en moeten verwijzen naar jouw belangrijkste website.

Reacties op Blogs of Forums

Je kunt links maken door commentaar te geven op blogs en forums. Het is raadzaam om een link terug te plaatsen naar jouw website in jouw gebruikersnaam en niet in jouw commentaar. Deze techniek voor SEO-linkbuilding wordt streng gemodereerd en je zult merken dat een aanzienlijk aantal blogs en forums commentaren verwijdert die geen waarde bevatten.

Wederkerige links

Het is een goed idee om een paar wederkerige links van websites met een hoge PR te hebben. Dit zijn twee websites die naar elkaar linken en staan bekend als corresponderende links. Je moet alleen linken naar websites met een hoge PR (page rank) die relevant zijn voor jouw niche. Links kunnen worden verkregen door contact op te nemen met de websitebeheerder van de website waar je een backlink van wilt. Het is essentieel om de PR van de pagina die naar jou linkt te controleren, aangezien niet alle webpagina’s dezelfde PR hebben.

Eenzijdige links

Eenzijdige links met autoriteit zijn het goud van SEO. Web crawlers geven meer waarde aan eenzijdige links dan aan wederkerige links. Het plaatsen van inhoud (geen commentaar) op mainstream blogs of websites met een hoge PR produceert kwalitatieve backlinks. Sommige blogs en websites staan gastberichten toe, en het is van vitaal belang om een relatie op te bouwen met dit soort sites.

Bladwijzers

Dit is een andere strategie die vaak wordt gebruikt om kwalitatieve eenzijdige links te maken. Kwalitatieve backlinks kunnen worden gemaakt door jouw websites te bookmarken op verschillende sociale sites. De waarde van deze links is verminderd als gevolg van misbruik, maar het is nog steeds een geschikte SEO-linkbuildingstrategie.

Zakelijke Indexen

Je kunt kwalitatieve backlinks maken door jouw website-URL in te dienen bij online directories. Probeer jouw inzendingen te beperken tot directories met een hoge PR.

 

Wat is linkbuilding precies?

Linkbuilding is het actief verkrijgen van backlinks van externe websites naar jouw website. Het doel van linkbuilding is om een hogere waardering voor zoekmachines zoals Google te behalen en daarmee hoger te ranken op bepaalde zoekwoorden.

Backlinks zijn voor Google een belangrijk signaal om relevantie en autoriteit te bepalen. Dit zeggen ze zelf op hun pagina over hoe zoekalgoritmen werken. De manier waarop Google naar backlinks kijkt, is redelijk veranderd in de afgelopen 10 jaar. De kwaliteit en relevantie van de links zijn steeds belangrijker geworden. Een natuurlijk linkprofiel heeft een gezonde verdeling in ankerteksten en tussen het aantal backlinks en het aantal domeinen waar deze backlinks vandaan komen.

Linkbuilding is binnen het zoekmachineoptimalisatieproces een belangrijk onderdeel. Een zoekmachine hecht grote waarde aan het aantal relevante inkomende links naar een website. De theorie hierachter is vrij simpel. Zoekmachines zien deze links als stemmen voor een website. Hoe meer stemmen de website ontvangt, hoe belangrijker deze volgens de zoekmachines moet zijn. Immers, waarom zouden mensen anders de moeite nemen om naar jouw website te verwijzen (linken)? Niet elke stem is voor Google even belangrijk. Als jouw website bijvoorbeeld over dierenvoeding gaat, is een stem van de dierenarts meer waard dan die van de fietsenmaker. Dit is wat we bedoelen met relevante backlinks.

Linkbuilding helpt om de posities van jouw zoekwoorden te verbeteren als de landingspagina’s technisch in orde zijn en goede content bevatten. De zoekwoorden van jouw doelgroep kunnen worden gevonden met behulp van een zoekwoordenonderzoek. Blauwe Monsters kan jou hierbij helpen.

Wil je advies ontvangen over linkbuilding? Wij maken kosteloos een scan van jouw website en geven vrijblijvend advies.

Linkbuilding technieken

Nu we begrijpen wat linkbuilding inhoudt, is het tijd om te leren hoe we het effectief kunnen uitvoeren. Hoe verkrijg je backlinks? Er zijn verschillende manieren om linkbuilding uit te voeren, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om een combinatie van technieken te gebruiken voor een gevarieerd linkprofiel. Hieronder behandelen we vijf verschillende manieren om backlinks te verkrijgen.

  1. Backlinks toevoegen

Hierbij plaats je zelf verwijzingen naar je website op het internet. Er zijn veel bedrijvengids websites waarop je jouw onderneming kunt toevoegen, evenals blog comments en social media profielen. Dit type links heeft minder waarde vanuit SEO-perspectief omdat je deze zelf kunt creëren.

  1. Backlinks vragen (outreach)

Een veelgebruikte manier van linkbuilding is om backlinks te vragen. Dit wordt outreach genoemd. Hierbij benader je andere websites met de vraag of ze naar jouw domein, pagina of specifieke artikel willen linken. Het lastige bij deze manier is dat het veel tijd kost en er geen garantie is dat je nieuwe backlinks zult verkrijgen. Bovendien zijn website eigenaren zich ervan bewust dat een backlink waarde heeft en zullen daarom snel vragen om een vergoeding. Een succesvolle e-mail outreach campagne is een vak apart. Website eigenaren ontvangen regelmatig verzoeken om een backlink te plaatsen. Denk bij het vragen van backlinks altijd eerst: “Wat is het voordeel voor HEN?”. Wat is de toegevoegde waarde voor de site-eigenaar om naar jouw website of pagina te linken? Heb jij exclusieve informatie of content? In het hoofdstuk “linkbuilding tactieken” vind je praktische tips voor het vragen van links.

  1. Backlinks verdienen

Een andere manier om backlinks te verkrijgen is door ze te verdienen. Dit kan bijvoorbeeld door goede, allesomvattende content te maken waar andere website eigenaren naar willen verwijzen. Denk aan unieke informatie, interessante infographics en weetjes. Volgens de richtlijnen van Google zouden alle backlinks onder de verdiende backlinks moeten vallen. Zo kan het algoritme bepalen welke websites en pagina’s relevant zijn. Het creëren van content waar anderen naar willen linken, wordt soms linkbait genoemd.

  1. Backlinks kopen of ruilen

De snelste manier om backlinks te verkrijgen is door ze te kopen. Vroeger kon je hoge Google-posities realiseren door startpaginalinks in bulk op te kopen. Hierdoor kwamen pagina’s zonder relevante content hoog in de zoekmachine. Sindsdien kijkt het algoritme meer naar de combinatie van sterke content en relevante backlinks. Spammy linkbuilding werkt vandaag de dag (gelukkig) niet meer en kan zelfs negatieve gevolgen hebben. Google is tegen het ruilen van links voor middelen, diensten of geld. Bij zoekopdrachten met hoge concurrentie is er echter bijna altijd sprake van betaalde linkbuilding als je kijkt naar het backlinkprofiel van de top 10 resultaten.