WordPress website laten maken

WordPress website laten maken? Dan ben je hier aan het juist adres. WordPress is opensourcesoftware om websites te realiseren, die onder de voorwaarden van de GNU General Public License (GPL) wordt gepubliceerd.  WordPress is het meest gebruikte contentmanagementsysteem. Van oorsprong was WordPress beperkt tot een systeem om weblogs mee te maken.

WordPress maakt gebruik van de programmeertaal PHP. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één site te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multisite beschikbaar. WordPress is een contentmanagementsysteem (CMS) waardoor de gebruiker op een relatief eenvoudige wijze de inhoud (content) kan wijzigen en/of aanvullen zonder dat daar technische kennis voor vereist is

WordPress website laten maken

Veel bedrijven willen een website laten maken die ze zelf kunnen aanpassen. Een content management system of inhoudbeheersysteem is de oplossing en biedt zelfstandigen de mogelijkheid om hun website zelf te beheren. Wij werken via WordPress, het systeem is ontwikkeld zodat iedereen met wat internetkennis het kan gebruiken. WordPress is een van de beste CMS websitesystemen op de markt en betaalbaar!

WordPress website laten maken

Wilt u een gebruiksvriendelijk CMS website laten maken? Kies dan voor een WordPress website van SEObureau
Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het bouwen van websites en zijn specialist in Zoekmachine Optimalisatie. Een WordPress website is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk door uzelf aan te passen. Ons team maakt  websites met een topdesign, die en biedt u volledige ondersteuning en advies.

Wat kost een website WordPress website te laten maken?

Om het voor onze klanten wat makkelijk te maken hebben we wij 3 pakketten ontwikkeld.

PAKKET A : een basis website

Een basis website, geschikt voor kmo’s, winkels of kleine bedrijven. De website bestaat uit 5 pagina’s om uw diensten voor te stellen en een contactformulier. Met het CMS-systeem kunt de site aanpassen.

  • € 850 (alleen webdesign)

PAKKET B : Zakelijke website

Deze website maken we op maat met een SEO pakket van 5 extra landingspagina’s inbegrepen Er zijn verschillende modules bij voor blog, nieuwsbrief enz. Met het CMS-systeem kunt de site aanpassen.

  • € 1500 (webdesign + 5 SEO pagina’s)

PAKKET C : Website met uitgebreide SEO

Deze website maken we op maat met een SEO pakket van 10 extra landingspagina’s inbegrepen Er zijn verschillende modules bij voor blog, nieuwsbrief enz. Met het CMS-systeem kunt de site aanpassen.

  • € 2500 (webdesign + 15 SEO pagina’s)

Wilt u een website in verschillende talen? Dit kan per extra taal rekenen we 30 procent extra.

Wilt u ook WordPress website?

Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op via de contactpagina hier op onze website.  Bel 0495/21 45 83 of mail: info@seobureau.be.

Wij werken over volledig Vlaanderen, het grotendeel van onze klanten is gelegen in : Oost – Vlaanderen, West – Vlaanderen en Vlaams Brabant, maar we werken ook in Antwerpen, Brussel, Limburg tot zelfs in Nederland en Frankrijk.

WordPress diensten

Een WordPress website laten ontwerpen bij SEObureau is kiezen voor een aantrekkelijke website die hoog zal scoren in Google, wij bieden verschillende pakketten en mogelijkheden aan. Van een simpele basis website tot een uitgebreide website met volledige SEO zoekmachine optimalisatie. Een WordPress website biedt u veel mogelijkheden, wij verlenen u advies en bouwen uw de website naar uw budget en wensen. Seobureau is een webdesignbureau met vakkennis in zowel webdesign als SEO, Onze diensten  zullen u naast de ontwikkeling van uw website ook de gepaste ondersteuning bieden op het gebied van online marketing.

Een nieuwe WordPress website, geheel binnen uw eigen huisstijl kan al worden gerealiseerd vanaf € 850

WordPress webdesign is populairder dan ooit

SEOburo is specialist in het ontwikkelen CMS websites van WordPress. Door een website in WordPress te ontwerpen kan u als klant zelf de website updaten en onderhouden. Heb je zin om teksten of foto’s aan te passen kan dit in een handomdraai.

Wij zijn op de hoogte van alle nieuwe trends op gebied van webdesign en SEO, nieuwe technieken die we dan ook op uw website toepassen. Als je kiest voor een WordPress website van SEObureau krijgt u een   responsive website, wat betekend dat u website goed zichtbaar zal zijn op pc, tablet en smartphone. Neem het van ons aan een WordPress website laten maken is een website met het oog op de toekomst

SEO tekst Webdesign

Een webdesigner is een grafisch kunstenaar die verantwoordelijk is voor het ontwerpen van de lay-out, de bruikbaarheid en het visuele uiterlijk van een website. Een webontwikkelaar is iemand die de kernstructuur van een website bouwt en onderhoudt.

Een succesvolle web designer moet beschikken over een scala aan creatieve, grafische en technische vaardigheden.

Een webontwikkelaar is belast met het omzetten van het webontwerp in een functionele website, met behulp van coderingstalen zoals HTML, JavaScript, PHP en Python.

Als je een carrière als webdesigner of -ontwikkelaar overweegt, moet je een goed begrip hebben van de verschillende rollen en van de vereiste kwalificaties en vaardigheden. Je moet ook rekening houden met factoren zoals het gemiddelde loon, doorgroeimogelijkheden en de verschillende soorten webdesigners en -ontwikkelaars.

De rol van een webdesigner

Webdesigners hebben een gevarieerd pakket taken en verantwoordelijkheden. De rol van een ontwerper draait echter om het creëren van de lay-out en de visuele aspecten van een website.

Hun doel is vaak ervoor te zorgen dat de site zowel visueel aantrekkelijk als gebruiksvriendelijk is en bezoekers aanmoedigt om zo lang mogelijk te blijven. Naast het algemene kader en de lay-out structuur, betekent dit ook het overwegen en bouwen van conversie-genererende elementen, evenals het ontwerpen van webpagina’s op een manier die goed vertaalt over verschillende apparaten.

Webdesigners moeten op de hoogte blijven van de laatste trends op het gebied van webdesign en zich houden aan bepaalde normen en best practices. Ze houden zich vaak bezig met merkafbeeldingen, kleurenpaletten, lettertypes, enzovoort. Velen zullen zelfs een webdesign stijlgids opstellen om ervoor te zorgen dat elke website er consistent uitziet:

Er zijn nog een handvol andere belangrijke documenten en middelen die ontwerpers moeten opstellen, beheren en overzien. Deze omvatten:

Web design contracten
Website briefings
Website ontwerp vragenlijsten
Website voorstellen
Er komt ook een behoorlijke hoeveelheid onderzoek en testen kijken bij het werk van een webdesigner. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de website wordt ontworpen op een manier die voldoet aan de verwachtingen van de gebruikers en de specificaties van de klant.

Bovendien zal een webdesigner moeten overwegen hoe zijn ontwerp de codering van de website beïnvloedt. Ontwerpers creëren een site structuur en mockup, die ontwikkelaars tot leven brengen door het coderen van de site.

Het werk van webdesigners omvat meestal ook een aantal diensten na de lancering. Zij kunnen content creatie en updates, onderhoud en monitoring diensten, en de lopende prestaties controles.

Soorten Webdesigners

Er zijn verschillende soorten webdesigners, die zich elk richten op een uniek en specifiek type werk. Deze zijn:

Gebruikerservaring (UX)
Gebruikersinterface (UI)
Visueel
Om te beslissen welke web design niche geschikt is voor u, laten we dieper ingaan op deze rollen.

UX ontwerpers

UX ontwerpers helpen ervoor te zorgen dat de website gestructureerd is op een manier die bezoekers betrekt en een positieve ervaring oplevert. Hun rol is om ontwerpen te maken waarin de mens centraal staat en die gebaseerd zijn op datagedreven beslissingen. Dit houdt in dat ze veel onderzoek doen en testen om gegevens te verzamelen en te analyseren, die worden gebruikt om hun uiteindelijke ontwerpkeuzes te onderbouwen.

UI ontwerpers

UI ontwerpers spelen ook een belangrijke rol in het ontwerp van een website. Naast de ervaring die het biedt, geven zij ook prioriteit aan interacties. Meer specifiek is het hun taak om de gebruiksvriendelijkheid van een website te verbeteren en deze te optimaliseren op een manier die conversies bevordert.

Visuele ontwerpers

Visual designers houden zich, zoals de titel al doet vermoeden, bezig met de lay-out en visuele elementen van een website. Dit werk combineert bepaalde aspecten van zowel UX als UI design. De taken van een visueel ontwerper zijn gebaseerd op ervoor te zorgen dat de interface zowel esthetisch aantrekkelijk als gemakkelijk te gebruiken is.

De meeste webdesigners gebruiken een handvol tools, software en programma’s om hun taken uit te voeren. De belangrijkste daarvan zijn ontwerp- en bewerkingssoftware en -programma’s, zoals bijvoorbeeld Adobe Photoshop.

Zij kunnen ook stockfotografie bronnen gebruiken, evenals beeldoptimalisatie en compressietools. Daarnaast gebruiken webdesigners vaak een CMS zoals WordPress, en een website builder platform zoals Elementor:

Wireframe en prototype tools zijn ook nuttig. Hiermee kunnen webdesigners het raamwerk van de site uittekenen en visualiseren, en vervolgens mockups en modellen maken om te testen tijdens het ontwikkelingsproces.

De vaardigheden die webdesigners nodig hebben

De vaardigheden die webdesigners nodig hebben om succesvol te zijn variëren, afhankelijk van ieders specifieke rol en specialiteit. Over het algemeen zijn enkele belangrijke vaardigheden echter

HTML en CSS kennis
Begrip van de principes van website ontwerp en web toegankelijkheid standaarden
Responsief en interactie-ontwerp
Conversie Rate Optimalisatie (CRO)
Gebruikersreis in kaart brengen
Wireframing en prototyping
Branding, kleurentheorie en typografie
Ontwerpgereedschappen en software
Er zijn ook een aantal niet-technische vaardigheden die belangrijk zijn voor webdesigners om te hebben. Zo zijn bijvoorbeeld sterke communicatieve vaardigheden nodig om goed met klanten te communiceren en verwachtingen te stellen en te managen. Daarnaast is het vermogen om samen te werken met anderen in een team, zoals webontwikkelaars, belangrijk om ervoor te zorgen dat elk project zo soepel mogelijk verloopt.

30 Waardevolle Web Design Statistieken

De belangrijkste taak van een webontwikkelaar is het bouwen en onderhouden van de kernstructuur van een website. Hun rol omvat veel technisch werk, waaronder het gebruik van complexe codering en geavanceerde programmeertalen. In een notendop, nemen zij de ideeën en concepten van ontwerpers en zetten deze om in echte, live, en volledig functionerende websites.

De taken van een webontwikkelaar omvatten meer bepaald het bouwen van de website zelf. Dit omvat het coderen en configureren van de server en databases aan de achterkant, evenals het opnemen van gebruikersgerichte functies en functionaliteit. Ze voeren ook tests en debugging uit en kunnen een reeks diensten na de lancering uitvoeren, zoals het bieden van voortdurende ondersteuning en onderhoud en het oplossen van server- of hostingproblemen.

Om de rol van een webontwikkelaar beter te begrijpen, kan het nuttig zijn deze te vergelijken met een andere sector, zoals de bouw. Een webontwikkelaar is voor een website wat een bouwbedrijf is voor een nieuw huis. De ontwikkelaar neemt de ontwerpplannen en blauwdrukken die door de architect (webontwerper) zijn opgesteld en legt de fundering om ervoor te zorgen dat er een functionele, gezonde structuur komt.

Soorten webontwikkelaars

Doorgaans richten webontwikkelaars zich op een handvol programmeertalen. De talen die zij gebruiken, hangen echter af van het soort webontwikkelingswerk dat zij doen.

Er zijn drie grote soorten webontwikkelaars:

Front-end
Back-end
Full-stack

Front-end webontwikkelaars

Front-end ontwikkelaars coderen de eigenlijke website met CSS, HTML, JavaScript en andere talen, maar ook met Content Management Systemen (CMS) zoals WordPress. Front-end ontwikkeling, ook bekend als client-side ontwikkeling, omvat grotendeels het coderen en programmeren van de visuele elementen van een website die gebruikers te zien krijgen. Als zodanig is er een behoorlijke mate van overlap en samenwerking tussen front-end ontwikkelaars en webdesigners.

Back-end webontwikkelaars

Back-end ontwikkelaars coderen de database en server met behulp van geavanceerde programmeertalen zoals PHP, C#, Java, Ruby en SQL, evenals NodeJS en andere server-side frameworks. Back-end ontwikkeling, ook bekend als server-side ontwikkeling, omvat voornamelijk de aspecten van de website die ‘achter de schermen’ gebeuren, die bezoekers niet zien vanaf de voorkant.

Full-Stack Web Ontwikkelaars

Tot slot coderen full-stack ontwikkelaars zowel de front- als de back-end van een website. Zij hebben een goed begrip van hoe deze onderdelen samenwerken en functioneren. Naast het coderen van webpagina’s met CSS, HTML en JavaScript, zetten full-stack ontwikkelaars ook servers op en configureren ze servers, coderen ze Application Programming Interfaces (API’s), bevragen ze databases en nog veel meer.

De vaardigheden die webontwikkelaars nodig hebben

Zoals we hierboven al aanstipten, hebben webontwikkelaars bepaalde technische vaardigheden nodig om hun rol te kunnen vervullen. Een webontwikkelaar moet op zijn minst kennis hebben van

Codering en programmeertalen zoals HTML, CSS, JavaScript en PHP
JavaScript-raamwerken zoals jQuery
Testen en debuggen
Back-ends en databases
Content Management Systemen (WordPress, etc.)
Zoekmachine optimalisatie (SEO)
Naast technische vaardigheden zijn er ook niet-technische vaardigheden die van pas komen als webontwikkelaar. Dit zijn onder andere probleemoplossend en analytisch denken, wat nuttig kan zijn tijdens het debugging proces. Het is ook belangrijk om over goede communicatie- en samenwerkingsvaardigheden te beschikken voor het werken met klanten en andere belangrijke partijen (zoals webdesigners).

Om hun werk uit te voeren, zijn er ook een handvol tools en platforms die webontwikkelaars gebruiken. Dit omvat Jira voor het bijhouden van problemen en GitHub voor het versiebeheer van code:

Daarnaast maken ontwikkelaars voor het testen en debuggen vaak gebruik van oplossingen zoals Chrome DevTools. Het is ook van cruciaal belang om vertrouwd te zijn met het gebruik van hostingcontrolepanelen en File Transfer Protocol (FTP)-clients zoals FileZilla.

Web Designer vs Web Ontwikkelaar: Wat is het Verschil?

Hopelijk heb je nu een beter begrip van de belangrijkste verschillen tussen een web designer en een web developer. Om alles samen te brengen, laten we eens kijken naar een snelle opsplitsing van de grootste verschillen tussen deze twee rollen:

Terwijl ontwerpers zich richten op uiterlijk en bruikbaarheid, richten ontwikkelaars zich op functionaliteit en structuur.
Webdesigners conceptualiseren het idee en de look van een website, en maken een mockup op basis van visuele, UX, en UI elementen. Webontwikkelaars bepalen of het concept financieel en technisch haalbaar is, en als dat zo is, programmeren en coderen ze de site.
Webontwikkelaars vereisen een degelijke hoeveelheid technische kennis. Dit omvat het begrijpen van complexe programmeertalen en frameworks. Hoewel er wat onderzoek en analyse bij komt kijken, is de rol van een webdesigner minder technisch en meer gericht op de visuele en creatieve elementen van een website.
Er zijn verschillende soorten webontwikkelaars, waaronder front-end, back-end, en full-stack ontwikkelaars. De drie belangrijkste soorten webontwerpers zijn UX, UI en visuele ontwerpers.
De tools en programma’s die webontwikkelaars vaak gebruiken zijn onder andere coderingsbibliotheken en frameworks, code versioning en issue tracking platforms zoals GitHub en Jira, hosting control panels en FTP clients, en CMS’en. Webdesigners gebruiken meestal software voor ontwerpbewerking zoals Photoshop, een CMS zoals WordPress, en een websitebouwer zoals Elementor, samen met wireframing- en prototyping-tools.
Zowel webontwerpers als webontwikkelaars spelen een cruciale rol bij het bouwen, bouwen en onderhouden van websites. Uiteindelijk zijn de twee rollen afhankelijk van elkaar om een kwaliteitsproduct af te leveren.

Het belangrijkste verschil is dat ontwikkelaars zich richten op de technische aspecten van het project, zoals programmeren en coderen. Designers houden zich bezig met het visuele en conceptuele werk dat nodig is om een solide UX en UI te garanderen.

Tips voor het kiezen van de juiste carrièrepad voor u

Nu zo veel bedrijven online gaan, is het een ideaal moment om een carrière te beginnen in het bouwen van websites. De eerste stap is echter om uit te zoeken of je als webdesigner of als webontwikkelaar wilt werken.

Om je te helpen bepalen voor welk carrièrepad je het meest geschikt bent, vraag je jezelf af tot welke aspecten van het maken van websites je je het meest aangetrokken voelt. Geef je bijvoorbeeld de voorkeur aan visueel ontwerp of ben je geïntrigeerd door het idee van het coderen van een website? Als dat laatste het geval is, zal een rol als webontwikkelaar waarschijnlijk meer voldoening geven.

We raden je ook aan om de doorgroeimogelijkheden, de vraag in de sector en het groeipotentieel van elke functie te onderzoeken. Een snelle zoektocht op internet zal je laten zien dat er genoeg plaatsen zijn waar je webdesign werk kunt vinden, evenals web development banen op zowel freelance als bureau niveau.

Natuurlijk is het ook belangrijk om het financiële aspect in overweging te nemen. De gemiddelde salarissen voor webontwikkelaars en webontwerpers variëren op basis van een handvol factoren, waaronder je vaardigheden en ervaringsniveau, locatie en specialisatie. Uiteraard is het zo dat hoe meer ervaring je hebt en hoe geavanceerder je bent, hoe meer je je klanten in rekening kunt brengen.

Een andere manier om te kiezen tussen een carrière als webontwikkelaar of als webdesigner is na te denken over de vaardigheden en kenmerken die voor elke functie vereist zijn, die we eerder hebben geschetst. Vergelijk die met de vaardigheden die je nu hebt of die je zou willen leren. Onthoud dat een gebrek aan kennis op een bepaald gebied niet noodzakelijk een reden is om het uit te sluiten als een potentiële carrière.

Als je net begint, zijn er genoeg bronnen die je kunt gebruiken om je vaardigheden te verbeteren en uit te breiden. Er zijn bijvoorbeeld boeken over webdesign, online cursussen over webdesign en ontwikkelingshulpmiddelen beschikbaar die je helpen je vaardigheden aan te scherpen en je carrière vooruit te helpen.

Het kan helpen om nu in een aantal van deze bronnen te duiken, om een beter idee te krijgen van wat het werk van een webontwikkelaar of -ontwerper inhoudt. Dan kun je beginnen met het zoeken naar de mogelijkheden die voor jou het meest lonend zijn, zowel persoonlijk als financieel. Wie weet – misschien ben je op een dag zelfs klaar om je eigen webdesign bedrijf te beginnen!

Aan de slag als webdesigner of webontwikkelaar

Hoewel ze misschien hetzelfde klinken, hebben webdesigners en webontwikkelaars zeer verschillende rollen en verschillende verantwoordelijkheden. Ontwerpers richten zich op de front-end en visuele aspecten van een site, die de bruikbaarheid en de algehele UX beïnvloeden. Ontwikkelaars, aan de andere kant, zijn verantwoordelijk voor het nemen van de concepten en ideeën die door ontwerpers en coderen ze in volledig functionerende websites.

Wanneer je overweegt of je een webdesigner dan wel een webontwikkelaar wilt worden, houd dan rekening met de verschillende specialisaties en vereiste vaardigheden. Als je je aangetrokken voelt tot de pragmatische, technische kant van projecten, is een webontwikkelaar een verstandige carrièreoptie. Als je echter meer geïnteresseerd bent in kleurentheorie, branding en het creatieve element van het bouwen van websites, dan is een web designer waarschijnlijk een meer praktische carrièrekeuze.