Wat zijn Toxic links

Wat zijn Toxic links? Als je aan linkbuilding doet en een betalend abonnenment van Semrush hebt krijg je regelmatig een mailtje met je hebt zoveel Toxic liinks, die zijn schadelijk … Volgens Semrush is een toxic link is een link waarvan Google’s algoritme denkt/vindt dat het een link is die op een onnatuurlijke manier is ontstaan. Toxic links of giftige links zijn links van andere websites naar uw website die Google als niet kwalitatief, zelfs schadelijk beoordeeld.

Maar klopt dit verhaal over “Wat zijn Toxic links”?

Helemaal niet !!! Laat jullie niet bang maken.

Wat zijn Toxic links volgens Semrush

Een aantal factoren spelen een rol in Semrush’s definitie van giftig of toxic, volgens Semrush zijn enkele van de meest voorkomende signalen links die van van spammy sites komen, links van niet-Google geïndexeerde sites en sites met malware of virussen. Semrush zegt dat in principe elke onnatuurlijke link die de potentie heeft om schade toe te brengen aan de ranking van uw domein in Google beschouwd als een giftige backlink.

Wij hebben het onderzoek gedaan.

Wij hebben ook een betalende versie van Semrush en net zoals velen krijgen we ook steeds een automatische mail van Semrush dat er toxic links zijn. Als we dan de links gaan onderzoeken merken we inderdaad dat bijna alle links die Semrush als toxic weergeeft van websites, blogs of subdomeinen zijn die niet geïndexeerd waren in Google.

Stel je dan eens de vraag als ze niet geïndexeerd  zijn in Google ziet Google ze ook niet, hoe kunnen die links of websites dan schade veroorzaken?

Het zijn gewoon allemaal fabels, fabels zoals linkbuiling niet goed is, linkbuilding niet werkt …

Laat je dus niet bang maken, De fabel van Toxic links komt ook alleen maar van Semrush.

Wat Google zegt over Toxic Links

Google zegt negeer giftige, toxic links die bijvoorbeeld Semrush toont want  sommige tools maken de verkeerde veronderstellingen.

John Mueller van Google zei het nog eens, als het gaat om “toxische links” kun je ze negeren. Als je er ’s nachts slecht van slaapt en je daardoor beter slaapt, kun je de links afwijzen – maar dat hoeft niet – zei John Mueller, negeer ze gewoon en ga verder.

Ik weet niet zeker van welke tool dit specifieke rapport afkomstig is, veel tools vertonen nu giftige of slechte links, maar John zei deze tools te negeren. Hij zei: “Sommige tools maken aannames over Google die gewoon niet correct zijn.”

Hier is de tweet:

Wat zijn Toxic links

John zei eerder dat Google geen concept heeft van een toxisch domein en zei dat de meeste sites geen giftige links hebben. Hij gaat verder met te zeggen dat als je het echt wilt, je ze kunt afwijzen maar dat ze zeker niet hoeft.

Onze conclusie is het volgende geloof niet wat die tools allemaal beweren.

Google straft totaal geen backlinks af die volgens Semrush Toxic zijn, je gaat er ook geen penalty voor krijgen!

SEMRush is vrij behoorlijk anders behalve het Toxic verhaal. MOZ en de oude Moz Bar zijn degenen zijn ook een boosdoener. De link data is niet alleen oud, maar de Toxic link scores die ze weergeven kloppen ook niet.

Ik heb ooit een domeinnaam gekocht waarvan de website een SPAM score van 50 had, de website hebben we gewist en een volledige nieuwe SPAM vrije website op het domein gebouwd. 1 jaar nadien haf MOZ nog steeds een SPAM van 50 aan.

Dus … dit zegt veel over MOZ!