Zoekmachine Marketing

Home > Diensten > Zoekmachine marketing >

Inleiding tot de Zoekmachine Marketing

Zoekmachine Marketing is van goudwaarde voor elk bedrijf.  De Marketing via zoekmachines zorgt voor beter gekwalificeerd verkeer naar uw website! Het is een van de meest effectieve manieren om uw bedrijf te laten groeien in een steeds concurrerender markt. Er zijn miljoenen bedrijven die er om strijden om op de eerste pagina van Google te staan. Daarom is het belangrijk dat ook uw bedrijf online aanwezig is. Zoekmachine marketing is de meest effectieve manier om uw producten te promoten en de groei van uw bedrijf te stimuleren.

Zoekmachine marketing  tips en strategieën

zoekmachine marketingHet concept achter Google Marketing is heel simpel: wanneer een consument of ondernemer zoekt via een zoekmachine door middel van een bepaald zoekwoord in te typen  wil hij relevante informatie vinden rond dat zoekwoord.” Deze psychologische toestand is uniek omdat het signalen aan de persoon doorgeeft die op zoek is naar informatie via een zoekmachine, vaak rond een direct of indirect commercieel karakter

De juiste structuur toepassen voor zoekmachines

Je moet begrijpen dat deze manier van zoeken voor de zoeker heel goed kan zijn in het begin, midden of de einde fase van de koopcyclus. Wanneer iemand gaat zoeken naar een product of dienst wil hij onmiddellijk relevante informatie vinden. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een zoekmachine. De resultaten die een zoekmachine geeft kan je zowel zien in het organisch zoekverkeer (onbetaalde zoekresultaten) of via adwords (betaalde reclame aanbiedingen)

U website laten optimaliseren  voor Google  is een stap in de goede richting

Veel marketeers denken van zoekmachines dat ze de zoekresultaten of SERP (Search Engine Results Page) in de vorm van louter tekstuele resultaten weergeven. De waarheid is dat de zoekresultaten uit een combinatie van tekst, afbeeldingen, video, audio of andere bestandsformaten kan zijn. In Vlaanderen is Google de meest gebruikte zoekmachine, in de Verenigde Staten zijn de meestgebruikte zoekmachines:  Google, Yahoo en Bing en ook de commerciele stes zoals eBay en Amazon. Wereldwijd zijn de speciale zoekmachines, zoals YouTube en Hulu voor video, restaurant zoekmachines, zoekmachines zoals LinkedIn, of online bedrijvengidsen voor lokale resultaten, zeer populair.

Het gebruik van zoekmachines per land

Veel landen hebben voor algemene doeleinden speciale zoekmachines die lokaal gelanceerd zijn om aan de behoeften van de bevolking van dat de land te voldoen.  En de nieuwe vormen van zoekopdrachten evolueren ook zeer snel zoals voice search (voice-driven search), evenals zoeken binnen een app omgeving.

Alle zoekmachines gebruiken algoritmen en proberen de meest relevante resultaten aan elke zoeker weer te geven, rekening houdend met het zoekwoorden dat gebruikt wordt, maar de locatie waar de bezoeker zich begeeft, het apparaat, besturingssysteem,, zoekgedrag, en zelfs identiteit zijn bepalend. Hoe beter een specifiek zoekalgoritme voor betaalde of organische (onbetaalde) resultaten is, hoe gelukkiger de zoeker is met de resultaten. Omdat zoekmachines om aandacht strijden,  is er een grote stimulans voor voortdurende verbetering en innovatie.

Organisch scoren in zoekmachines verhoogd je omzet

Om de kracht op deze doelgerichte manier van verkeer goed te benutten, moeten marketeers begrijpen hoe effectief het gebruik van zowel betaalde en organische zoekresultaten werken en we moeten realistische zijn over de verwachtingen die we kunnen bereiken met deze unieke methode van marketing. Het is ook logisch hoe hoger je website organisch zal gevonden worden, hoe meer bezoekers en omzet je krijgt!

Zoekmachine verkeer is uniek

 

zoekmachine marketingZoekmachine verkeer is een niet-opdringerige manier van marketing. De meerderheid van de online en offline reclame dringt zich op. Zoeken is uniek omdat een zoeker begint op het exacte moment dat hij of zij op zoek is naar een product of dienst. Zoekers zijn op een missie – we noemen het “just-in-time marketing”.

Zoekmachine verkeer is afkomstig van vrijwillig, publiek-gedreven zoekgedrag. Dit betekent dat de bezoekers via een zoekresultaten of link op de een of andere wijze betrokken zijn in de zoekresultaten, ze zijn niet alleen geselecteerd op de inhoud (link, beeld, video of ander formaat) maar ook voor de zoekopdracht resulteerde content (ad of organische).

“Organische” Zoekmachine marketing (organische zoekresultaten) is een combinatie van creativiteit, technologie, bruikbaarheid, en online promotie / PR. Dit komt omdat veel zoekmachines hun relevantie en algoritmen baseren op een combinatie van de tekst die ze zien op een pagina, website, video of afbeelding en de inhoud van informatie met externe elementen zoals links. Dit zal het gedrag van de gebruiker combineren.

De marketing voor zoekmachines bestaat uit een complete aanpak

Sommige webdesigners denken dat ze  trucs kennen zijn die de relevantie van de sites in de zoekmachines kunnen verbeteren. Maar eigenlijk is dit niet zo, men moet oppassen met trucs want een aantal werken totaal niet; vele van die zogenaamde trucks leiden tot negatieve relevantie sancties. Google straft die af met als gevolg dat u website verdwijnt uit de zoekresultaten. Een goede SEO optimalisatie bestaat uit de juiste techniek toepassen, met name goede content maken, ze voor zorgen dat de teksten en inhoud duidelijkheid leesbaar zijn voor Google

Betaalde advertenties en aanbiedingen hebben een steeds grotere rol in het hoofd van de meeste marketeers.

  • Paid placement
  • betaalde plaatsing
  • betaald integratie
  • Winkelen zoekopdracht
  • Video zoekadvertenties
  • Local search advertenties
  • Product aanbieden advertenties

 

SEO of SEA?

De juiste toewijzing van budgetten tussen betaalde reclame SEA en investeringen in SEO of content marketing vormen een moeilijk karwei voor de marketing afdelingen. We mogen organische SEO niet vergelijken met SEM, want met SEO boekt je niet meteen succes tegenover met adwords wel. SEO is  wel veel goedkoper dan SEA.

Zoekmachine optimalisatieis een van  goedkoopste manieren om meer bezoekers naar je website te krijgen

Zoekmachine Optimalisatie ( SEO)  is in principe niets meer dan ervoor zorgen dat je site door zoekmachines zo goed mogelijk wordt meegenomen in de gratis resultaten van de zoekmachines. Dat wil zeggen dat als mensen een zoekopdracht ingeven dat zij jouw site op dat zoekwoord ergens op de eerste pagina tegenkomen.

Adverteren in Google (adwords) is betalen per klik, maar je staat meteen op de eerste pagina!

Bij Google Adwords worden advertenties gemaakt die gelinkt worden naar een (landings)pagina op je site. Een goede site volgens Google resulteert in een hogere Quality Score. De consistentie in je Adwords campagne van zoekwoord, advertentietekst, landingspagina, CPC en Quality Score bepaalt wat je betaalt aan Adwords. Er zit namelijk een complex mechanisme in dat de prijs laat afhangen van je logica in informatie verstrekking. Een slechte site betaalt voor hetzelfde zoekwoord meer dan een goede site!

Wat betekend Zoekmachine marketing eigenlijk?

Google marketing is in de praktijk de marketing van een bedrijf met behulp van betaalde advertenties die op in de resultaten van zoekmachines verschijnen. Adverteerders bieden op zoekwoorden die gebruikers van van Google kunnen voeren bij het zoeken naar bepaalde producten of diensten, die de adverteerder de mogelijkheid geeft om hun advertenties te laten verschijnen naast de resultaten voor deze zoekopdrachten.

Deze advertenties, beter bekend met de term betalen per klik advertenties, komen in een verscheidenheid van formaten. Sommige zijn klein, op tekst gebaseerde advertenties, terwijl anderen meer visuele, product-gebaseerde advertenties zijn die consumenten in staat brengen om belangrijke informatie in een oogopslag te zien, zoals prijs en beoordelingen.

De grootste kracht van marketing via zoekmachines is dat het adverteerders de mogelijkheid biedt om hun advertenties te laten zien door klanten die op dat moment bereid zijn om te kopen. Geen andere reclame-medium kan dit doen, dat is de reden waarom zoekmachine marketing  zo effectief is en zo een ongelooflijke krachtige manier is om uw bedrijf te laten groeien.

Het gebruik van trefwoorden is belangrijk:

Trefwoorden zijn de basis van Google marketing. Gebruikers gaan zoekwoorden in de zoekmachines om te vinden wat ze zoeken, het is voor een bedrijf dan ook belangrijk om aanwezig te zijn in zoekmachines op alle belangrijke zoektermen gerelateerd aan hu producten of diensten.  Voordat je kunt kiezen welke zoekwoorden te gebruiken in uw zoekmachine marketing campagnes, moet u een uitgebreid onderzoek laten uit voeren als onderdeel van uw zoekwoord strategie.

Ten eerste, moet je zoekwoorden nemen die voor uw bedrijf relevant zijn en die potentiële klanten waarschijnlijk gaan gebruiken bij het zoeken naar uw producten en diensten. Een manier om dit te bereiken is door het gebruik van keyword planner, een gratis hulpprogramma van Google voor zoekwoorden. Voer elk trefwoord kan je suggestie ideeën opvragen die de basis van diverse zoekmachine marketing campagnes kunnen vormen.

Seo kan ook lokaal gebeuren

 

seo webdesign vlaams brabant

Wil je klanten in je eigen Provincie? Dan kunnen wij u website optimaliseren per Provincie. Hierboven zie je een voorbeeld van 2 websites die wij op de eerste pagina van Google hebben geplaatst onder het zoekwoord: modern bouwen Vlaams Brabant. Wij behandelen zowel de zoekmachine marketing voor MijnBouwadviseur als Architect Gruwez.

 

Onze specialisten verzorgen elke dag de marketing van heel wat bedrijfswebsites in Vlaanderen. Contacteer ons en wij zorgen voor online succes in zoekmachines.

Wilt u meer informatie over marketing via zoekmachines?  Bel ons op 0495/21 45 83 voor meer informatie of neem contact  op via de contact pagina hier op onze website.

SEOBureau – Camberg 15 – 9400 Voorde – info@seobureau.be |+32 (0)495/21 45 83