De kracht van animatievideo’s

Vrijwel iedere onderneming is online te vinden en heeft een website online staan. Om de strijd van de concurrentie te winnen is het zaak om uniek te zijn en dit kan op een aantal manieren. Zo is het leuk om uw aangeboden dienst of product in een video toe te lichten. Dit geeft de bezoeker een veel betere indicatie van uw onderneming en dit in een veel korter tijdsbestek. Maar wat zijn andere voordelen van een animatievideo?

Meer dan 1000 woorden

Een video zorgt ervoor dat uw hele onderneming binnen 90 seconden beschreven kan worden. Met een uitleg middels audio en een passende animatie zegt een video natuurlijk meer dan 1000 woorden. Uw merk wordt op de juiste manier neergezet en daarnaast kan een video altijd worden ingezet. Middels een ingeladen API bestand kan deze via YouTube worden ingeladen en zorgt dit ervoor dat er geen belemmeringen zijn in het verspreiden.

Toegankelijkheid

Een animatievideo kan ervoor zorgen dat een vooraf lastige tekst in één keer begrijpelijk wordt gemaakt. Zo kunt u met uw product of dienst veel meer mensen aanspreken en zorgen dat zij er ‘commitment’ mee krijgen. Daarnaast onthouden mensen een video een stuk beter in vergelijking met een lap tekst. Visuele beelden zijn een stuk makkelijker te onthouden en zo blijft uw product op het netvlies van de potentiële klant. Dit laatste is natuurlijk alleen te realiseren wanneer dit video via de juiste kanalen wordt weggezet en er gefocust wordt op de meest passende doelgroep.

Online slagkracht

Met een animatievideo kunt u het internet op. Benader partijen die baat hebben bij het verspreiden van uw animatie video en zorg daarnaast dat de video de juiste beschrijving meekrijgt. Met deze beschrijving kunt u ervoor zorgen dat de video wordt gevonden op bepaalde zoekwoorden in de verschillende zoekmachines. Vooral bij producten of diensten die meer uitleg nodig hebben kan dit van toegevoegde waarde zijn.

Bent u overtuigd van de kracht van een animatievideo? Dan kunt u een animatie video laten maken door Animotus. Een professionele partij die met verschillende feedback momenten zorgt voor de juiste afstemming.