De waarde van Bitcoins

De Bitcoin-rente is het soort rente waar de meeste beleggers nieuwsgierig naar zijn. Dit komt omdat ze willen weten hoe het hen beïnvloedt, vooral omdat veel mensen er aandacht aan beginnen te besteden. Velen speculeren over wat de implicaties hiervan zullen zijn, en of het al dan niet de manier waarop de munt het doet zou kunnen veranderen.

Hier zijn enkele dingen die u moet weten.

Ten eerste is de waarde van de Bitcoins in de Verenigde Staten en andere landen nog steeds relatief laag in vergelijking met andere munteenheden. Daar zijn een paar redenen voor. Een ervan heeft te maken met het feit dat niet veel mensen zich bewust zijn geworden van deze virtuele valuta. Er zijn enkele uitzonderingen, maar over het algemeen zijn de aantallen klein. Dit maakt het makkelijker voor de valuta’s om hun huidige waarde te behouden.

Een andere reden dat de koers zo varieert tussen verschillende landen is dat veel mensen niet volledig begrijpen hoe het systeem werkt. Ze begrijpen misschien niet dat een bepaald aantal Bitcoins beschikbaar is om uitgegeven te worden wanneer een specifieke behoefte bevredigd is. Het systeem verdeelt in feite hoeveel geld er op een bepaald moment kan worden geslagen op basis van hoeveel de munteenheid van dat specifieke land eigenlijk kan hebben. Dit betekent natuurlijk dat wanneer de munteenheid van een bepaald land zwak is, er meer Bitcoins beschikbaar zijn om uit te geven.

De huidige situatie speelt ook een grote rol in de manier waarop de koers verandert.

Als bijvoorbeeld een land als Zimbabwe een economische crisis doormaakt, zal dat een grote negatieve invloed hebben op de wereldhandel. Meer specifiek zal de grondstoffenmarkt waarschijnlijk een aanzienlijke daling van de prijzen van grondstoffen zoals goud, olie en aardgas zien. Dat heeft gevolgen voor de vraag naar die grondstoffen, waardoor het voor de valuta’s van die landen moeilijker wordt om aan kracht te winnen. Tegelijkertijd zal het waarschijnlijk leiden tot een waardestijging van de valuta’s van deze landen.

Natuurlijk zijn er enkele fundamentele factoren waarmee beleggers rekening houden wanneer zij besluiten te kopen of te verkopen. Een daarvan is de huidige waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van andere belangrijke valuta’s. Een andere factor die de wereldhandel kan beïnvloeden, is de politieke stabiliteit van bepaalde landen. Beleggers willen uiteraard beleggen in landen waar zich in de nabije toekomst minder politieke problemen zullen voordoen. Dit kan beleggers helpen betere transacties te doen in de wereldhandel.

Om te bepalen hoe de koers zal veranderen als gevolg van deze en andere factoren, wenden veel beleggers zich tot professionals die de koers en de wereldhandel volgen. Deze personen hebben ervaring met het analyseren van het gedrag van de valuta’s van verschillende landen en voorspellen hoe de waarde van hun valuta’s zal evolueren. In het geval van de Bitcoins hebben deze professionals in de afgelopen drie jaar een gestage stijging waargenomen. Er bestaat echter nog grote onzekerheid over de vraag of deze koers een getrouwe afspiegeling is van de prestaties van de virtuele munteenheid of dat het gewoon om gerelateerde factoren gaat.  Op de website bitcoinkoers.org kun je de actuele Bitcoin koers 24 uur per dag en 365 dagen per jaar volgen.

Ondanks de onzekerheid hebben veel wereldhandelaren een toename gezien van het aantal transacties dat door het gebruik van het systeem is voltooid. Dit is vooral duidelijk bij de wereldhandel die via lokale makelaars verloopt. Terwijl veel brokers in het verleden een beperkte reeks van acceptaties hadden voor de handel in het virtuele geld, is er de laatste jaren een toenemende trend geweest voor mensen om gebruik te maken van de diensten van een wereldmakelaar die een internationale reputatie heeft voor het afhandelen van wereldhandel. Er zijn gevallen geweest waarin de diensten van makelaars in het verleden beperkt werden door grenzen. Maar nu kunnen zelfs die makelaars die lokale kantoren hebben in bepaalde landen handelen voor de Bitcoins in een wereldwijde markt.

Naarmate meer wereldburgers het virtuele geld beginnen te omarmen, beginnen meer deskundigen hun mening te geven over hoe het de toekomst van de valutahandel kan beïnvloeden. Veel experts geloven dat de Bitcoins nog tijd hebben om te slagen. Als de groei in het huidige tempo doorgaat, kan het nog wel tien jaar duren voordat de virtuele valuta een betekenisvol effect heeft op de handel. Voorlopig kunnen beleggers erop vertrouwen dat ze hun geld nog steeds investeren met een systeem dat niet afhankelijk is van een regering of gecentraliseerde structuur. De toekomst van Bitcoins ziet er rooskleurig uit nu meer beleggers zich realiseren dat ze een waardevol middel hebben dat in waarde zal blijven stijgen, ongeacht of de economie in de VS of in China blijft afglijden . Meer weten over bitcoins kijk dan even bij bitcoinkoers.org