Crypto: Verwachtingen voor 2024

Crypto: Terugblik en Verwachtingen voor 2024

Finst, de toonaangevende crypto exchange in Amsterdam, heeft onlangs aangekondigd dat Mike Hoogland zijn expertise zal inzetten als community manager. Met een scherp oog voor de trends in 2023 en zijn verwachtingen voor 2024, zal Mike nauw contact onderhouden met de cryptogemeenschap om Finst te helpen bij het realiseren van haar ambitieuze groeidoelstellingen.

Terugblik op 2023

1. Stijging van de Bitcoin prijs

Het jaar 2023 markeerde een opmerkelijke stijging van de Bitcoin-prijs, van ongeveer 15.000 euro in januari tot bijna 45.000 euro recentelijk. Deze indrukwekkende stijging kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste kochten mensen massaal Bitcoins als gevolg van de groeiende Amerikaanse schulden, waarbij Bitcoin wordt gezien als een waardeopslag en bescherming tegen inflatie. Daarnaast kondigde de Europese Centrale Bank aan dat ze haar eigen digitale munt, de CBDC, zou ontwikkelen. Deze aankondiging wekte bezorgdheid bij sommige beleggers over het verlies van privacy en de programmeerbaarheid van digitale munten. Hierdoor hebben velen besloten om nu Bitcoins te kopen, in de vrees dat ze dat in de toekomst niet meer zouden kunnen.

2. Rechtszaak tegen SEC

Een andere opmerkelijke gebeurtenis in 2023 was de rechtszaak die de Amerikaanse beurswaakhond, de SEC, in 2020 aanspande tegen Ripple Lab. De SEC stelde dat de XRP-token als een effect moest worden beschouwd en dat er aanvullende regulering nodig was. Ripple werd beschuldigd van het illegaal ophalen van meer dan $1,3 miljard aan niet-geregistreerde effecten door de verkoop van XRP. Deze zaak is van groot belang omdat het als precedent kan dienen voor de regulering van cryptomunten. Is een cryptomunt een effect of niet? De US District Court in het Southern District van New York oordeelde dat Ripple de federale effectenwetgeving niet had overtreden door XRP op openbare beurzen te verkopen.

3. BlackRock bevordert institutionele crypto-investeringen

Een andere baanbrekende gebeurtenis in 2023 was de aanvraag van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, bij de SEC voor een zogenaamde spot Bitcoin ETF. Hoewel de SEC al veel Bitcoin ETF’s heeft goedgekeurd, volgen deze meestal cryptocurrency futures of bezitten ze aandelen van bedrijven met indirecte blootstelling aan crypto. De aanvraag van BlackRock is bedoeld om beleggers eenvoudige trackers te bieden die de huidige Bitcoin-prijs volgen, in plaats van de prijzen van futures. Gezien het trackrecord van BlackRock bij de goedkeuring van aanvragen bij de SEC, wordt verwacht dat deze aanvraag zal worden goedgekeurd, wat de deur opent voor institutionele crypto-investeringen en de algemene acceptatie van cryptomunten bevordert.

4. Toename van langetermijnbeleggers

In 2023 bereikte het aantal Bitcoin wallets met een saldo van meer dan nul een historisch hoogtepunt. Dit duidt op een groeiende adoptie van Bitcoin, en het aantal langetermijnbeleggers bereikte eveneens een recordniveau. Deze toenemende interesse en betrokkenheid van beleggers suggereren een positieve trend voor de crypto-industrie.

Verwachtingen voor 2024

1. Bitcoin Halving en de Overgang van Goudbeleggers

Een belangrijk aandachtspunt voor 2024 is de aanstaande Bitcoin halving, die naar verwachting zal plaatsvinden in april of mei. Tijdens deze gebeurtenis wordt de beloning voor het valideren van transacties en het mijnen van Bitcoin-blokken gehalveerd. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de aanvoer van Bitcoin verminderen en de prijs verder doen stijgen. Het is een patroon dat zich al 15 jaar herhaalt: elke halving leidt tot een prijsverhoging en een nieuwe bullmarkt. Niet alleen Bitcoin, maar ook andere cryptomunten kunnen hiervan profiteren. De evolutie lijkt vergelijkbaar te zijn met die van de goudprijs, wat mogelijk leidt tot een verschuiving van goudbeleggers naar crypto-investeringen.

2. MiCA-regelgeving versnelt crypto-adoptie

In 2024 zullen cryptobedrijven zich voorbereiden op de MiCA-regelgeving, die naar verwachting begin 2025 binnen de Europese Unie van kracht zal worden. Deze regelgeving zal naar verwachting de adoptie van cryptovaluta versnellen, met name onder institutionele beleggers. De verbeterde consumentenbescherming zal leiden tot meer vertrouwen in de sector en een grotere acceptatie van cryptomunten.

3. Toenemend vertrouwen in crypto

In combinatie met de verwachte goedkeuring van Bitcoin ETF’s en de handhaving van MiCA, zal het groeiende vertrouwen in cryptovaluta de groei en acceptatie van deze activaklasse blijven stimuleren. Institutionele investeerders zullen naar verwachting hun betrokkenheid vergroten, wat de volwassenheid van de crypto-industrie zal onderstrepen.

2024 belooft een boeiend jaar te worden voor de wereld van cryptovaluta. Om op de hoogte te blijven van alle belangrijke ontwikkelingen binnen de sector, zal Finst maandelijks updates verstrekken. In de eerste week van elke maand kunt u een update verwachten.

Over Finst

Finst is de snelst groeiende cryptocurrency exchange in Nederland en biedt een toonaangevend investeringsplatform met institutionele beveiligingsstandaarden en 82% lagere handelskosten. Geleid door het voormalige kernteam van DEGIRO en geregistreerd als aanbieder van cryptodiensten bij De Nederlandsche Bank (DNB), streeft Finst ernaar om particuliere beleggers dezelfde mogelijkheden en tools te bieden als professionele handelaren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.finst.com.

De Weg naar Succes in de Crypto-Wereld

In een tijdperk waarin digitale activa een steeds prominentere rol spelen in de financiële wereld, is het van essentieel belang om goed geïnformeerd te blijven en de nieuwste ontwikkelingen in de crypto-industrie te begrijpen. Dit is met name van belang voor beleggers die willen profiteren van de voortdurende groei en kansen die deze markt biedt. Hier zijn enkele belangrijke stappen om uw succes in de crypto-wereld te vergroten.

Stap 1: Educatie is de sleutel

De eerste en meest cruciale stap is om uzelf te onderwijzen over de wereld van cryptocurrencies. Begrijp de basisprincipes van blockchain-technologie, de werking van verschillende cryptomunten en tokens, en leer hoe u uw digitale activa veilig kunt bewaren. Er zijn tal van educatieve bronnen beschikbaar, variërend van online cursussen tot boeken en podcasts. Neem de tijd om te leren en blijf op de hoogte van de nieuwste trends.

Stap 2: Diversificatie van uw portefeuille

Net zoals in traditionele financiën is diversificatie van cruciaal belang in de crypto-wereld. Vermijd het plaatsen van al uw investeringen in één enkele cryptomunt. In plaats daarvan spreidt u uw portefeuille over verschillende munten en tokens om uw risico te verminderen. Onderzoek grondig de projecten achter elke cryptomunt en beoordeel hun langetermijnpotentieel.

Stap 3: Veiligheid boven alles

De veiligheid van uw digitale activa mag nooit worden onderschat. Maak gebruik van hardware wallets, tweefactorauthenticatie en sterke wachtwoorden om uw crypto-tegoeden te beschermen tegen hackers en malware. Wees u bewust van phishing-pogingen en deel nooit uw persoonlijke sleutels met anderen. Investeer in beveiliging zoals u dat ook zou doen in uw fysieke bezittingen.

Stap 4: Betrokkenheid in de gemeenschap

Een actieve betrokkenheid in de crypto-gemeenschap kan uw kennis vergroten en waardevolle inzichten opleveren. Sluit u aan bij forums, sociale media-groepen en bijeenkomsten om te discussiëren over cryptogerelateerde onderwerpen en ervaringen te delen. Deelname aan discussies kan ook helpen bij het identificeren van veelbelovende projecten en het opbouwen van waardevolle contacten.

Stap 5: Volg het nieuws op de voet

De cryptomarkt is dynamisch en volatiel, dus het is essentieel om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de markttrends. Regelmatig nieuws volgen kan u helpen om goed geïnformeerde investeringsbeslissingen te nemen. Houd rekening met regulatoire ontwikkelingen en aankondigingen van grote spelers in de financiële wereld, zoals BlackRock, omdat deze invloed kunnen hebben op de marktdynamiek.

Stap 6: Geduld en Langetermijnvisie

De crypto-markt staat bekend om zijn prijsvolatiliteit, en het is belangrijk om geduldig te blijven en een langetermijnvisie te behouden. Vermijd impulsieve beslissingen op basis van korte termijn prijsschommelingen. In plaats daarvan, focus op de langetermijndoelen en strategieën die passen bij uw financiële situatie.

Stap 7: Regulering en Compliance

Met de verwachte MiCA-regelgeving binnen de Europese Unie in 2025 is het van groot belang om te begrijpen hoe de regelgeving van invloed kan zijn op uw crypto-activiteiten. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van de lokale en internationale regelgeving en volg deze nauwgezet om juridische problemen te voorkomen.

Conclusie

Terwijl we ons voorbereiden op een spannend jaar in de crypto-wereld in 2024, is het van cruciaal belang om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn. Door educatie, diversificatie, veiligheid, betrokkenheid in de gemeenschap, nieuwsbewustzijn, geduld en naleving van regelgeving na te streven, kunt u uw kansen op succes in deze opkomende markt vergroten.

Finst staat klaar om u te ondersteunen in uw reis door de wereld van crypto. Blijf op de hoogte van onze maandelijkse updates om te profiteren van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Samen kunnen we streven naar een veelbelovende toekomst voor cryptovaluta.