Waarom linkbuilding belangrijk is voor SEO

SEO is de Engelse afkorting van Search Engine Optimalisation in het Nederlands noemen we dit zoekmachineoptimalisatie. De bedoeling van deze zoekmachineoptimalisatie is om de websites in de zoekresultaten zo hoog mogelijk te krijgen in zoekmachines als Google. Google bepaald vervolgens hoe hoog een website in de zoekresultaten van een bepaald zoekwoord komt te staan. Dit doen ze door te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid van de website, de kwaliteit van de links en de relevantie hiervan.

Linkbuilding belangrijk voor SEO

Een belangrijk onderdeel voor SEO is linkbuilding. Linkbuilding is eigenlijk het verzamelen van linkjes vanaf andere websites naar jouw website. Die linkjes zijn bedoeld om zo van de ene pagina naar de andere pagina of website te kunnen surfen. Het is bij linkbuilding heel belangrijk om een zo goed mogelijk linkprofiel op te bouwen. Dit houd in dat het allerlei linkjes bevat naar een website. Een goede ankertekst is belangrijk bij het plaatsen van en linkje. Dit is het stukje tekst waar de link aan is gekoppeld. Het is niet de bedoeling dat elke anker het zelfde is, er moet diversiteit in zitten om linkbuilding zo natuurlijk mogelijk te houden. De meeste bedrijven vinden het zelf lastig om aan goede linkbuilding te doen of hebben hier geen tijd voor, zij kunnen linkjes uit besteden aan andere bedrijven.

Ruilen niet betalen!

Betaal nooit voor je links, Google houd niet van betaalde linkjes. Ruilen daar in tegen kan wel, ruil met andere websites. Als zij een linkje voor jou plaatsen, plaats jij een linkje voor hun terug. Een betaalde link zegt ook niets over kwaliteit van een website.

 

Variatie anchor

Zorg dat je voldoende varieert in de anchor. Als je alleen maar linkjes hebt met de belangrijkste zoekterm erin wordt dit verdacht. Probeer hierin dus goed te variëren. En verwijs zelf ook naar websites met linkjes.