Een geschikte kantoorruimte vinden

Bent u van plan om een nieuwe kantoorruimte te gaan zoeken voor uw huidige bedrijf of wilt u graag voor uzelf beginnen? Dan zult u merken dat de zoektocht in Nederland oneindig is. Er is een enorm aanbod voor kantoorpanden en in de Randstad is er zelfs een tekort aan kantoren. Door het toenemende aantal bedrijven slinkt natuurlijk het aanbod van ruimten. Maar hoe kunt u een geschikte kantoorruimte vinden?

Benodigde faciliteiten

Voordat u op zoek kunt gaan naar een pand en deze eventueel kunt bezoeken is het verstandig om de wensen en behoeften van de toekomstige kantoorruimte kenbaar te maken. Moet het een pand zijn waarbij u de enige “bewoner” bent of is een bedrijfsverzamelgebouw juist iets waar u naar op zoek bent?

Zo kan er ook gezocht worden op de aanwezig- of juist afwezigheid van een kantine in het gebouw. Wanneer dit zelf geregeld moet worden zal er natuurlijk een werknemer (al dan niet parttime) in dienst genomen moeten worden. Ook niet ideaal voor een bedrijf dat pas net ergens gevestigd is.

Daarnaast zal ook de ligging van het kantoor een belangrijke factor zijn in het proces. Wanneer er geregeld klanten over de vloer komen is een vestiging in de Randstad geen overbodige luxe. Bent u voornamelijk online bezig, zoals een online marketing bureau, dan zal een lokaal bedrijventerrein natuurlijk ook een goede oplossing zijn.

Flexibele plekken

Naast een vaste plek is het tegenwoordig ook steeds eenvoudiger om flexibele werkplekken te verkrijgen. De alom bekende flexplekken zijn erg in trek bij vooral starters en bedrijven die voornamelijk online handelen. Ook vergaderen kan in zo’n flexplek. Het is natuurlijk onnodig om een vergaderruimte in Amsterdam te kopen wanneer uw vestiging in Noord-Brabant zit. Kijk eens naar de mogelijkheden van het betrekken van een flexplek welke ook in vergaderzalen te vinden zijn.