De kracht van het Ripple-protocol

RIPPLE is een Asset Transfer Protocol (ATS), een wereldwijd digitaal cashnetwerk en een betalingsnetwerk ontwikkeld door Ripple Labs Inc, een op de VS gebaseerd informatietechnologie. Dit activum- en betalingsnetwerksysteem is oorspronkelijk ontwikkeld door financiële instellingen, betaalbedrijven, online verkopers en telecommunicatiebedrijven als middel om kredietoverdrachten tussen verschillende partijen te bevestigen. Het systeem wordt momenteel in meer dan 200 landen wereldwijd gebruikt. Het is ontworpen voor veilige communicatie met hoge snelheid via internet met behulp van blokgroepen, servers en gateway-netwerken.

Dit systeem heeft twee componenten die bekend staan als Ripple Exchange Point (Ripple Expane) en RIPPLE Consensus Layer (RIPPLE Consensus). De RIPPLE-uitwisseling is de interface die een gebruiker kan gebruiken om te communiceren met het Rippenet-netwerk en is het eerste onderdeel van het netwerk, volg hier de Ripple koers. De RIPPLE Exchange maakt gebruik van openbare sleutelinfrastructuur (PKI) die fungeert als een vertrouwde derde partij, waardoor twee gebruikers (uitgevers genaamd publishers) kunnen uitwisselen om digitale activa uit te wisselen, zoals geld of andere digitale valuta’s. Publishers sluiten hun privésleutel in op het apparaat dat de sleutel verifieert.

Betalingen beveiligen met het Ripple-protocol

Uitgevers kunnen profiteren van de kracht van Ripple-protocol om betalingen tussen zichzelf en elkaar te beveiligen. Uitgevers gebruiken digitale certificaten om vertrouwen tussen zichzelf en hun klanten te creëren. De kracht van dit systeem ligt in zijn vermogen om veilige transacties te maken die door RIPPLE-protocol doorlopen. Een ander gebruik van het RIPPLE-protocol is om een nieuwe marktplaats te creëren voor virtuele valuta zoals Ether of Ripple-valuta. Er is geen centrale autoriteit om de valuta’s te beheersen;

Een van de grootste verkooppunten van Ripple valuta is de mogelijkheid om gemakkelijk geld te overbrengen tussen entiteiten en marktplekken met behulp van een eenvoudige geldautomaat. Een ander groot verkooppunt van de RIPPLE-technologie is het feit dat het op meerdere locaties tegelijkertijd werkt, waardoor individuen in realtime kunnen translaan zonder te hoeven omgaan met lange vertragingen. Een ander verkooppunt van de Ripple of is het wereldwijde bereik, omdat het voor vrijwel elk doel overal ter wereld kan worden gebruikt. Zoals eerder vermeld, wordt het RIPPLE-protocol gebruikt om financiële relaties tussen mensen vast te stellen, waardoor een micro-transactievolume wordt gecreëerd dat niet kan worden geboden door traditionele markten. Het RIPPLE-protocol maakt directe nederzettingen tussen twee partijen, ongeacht waar ze zich in de wereld bevinden.

Een grote uitdaging in de wereld vandaag maakt het gemakkelijker om wereldwijde financiële transacties uit te voeren. Virtuele valuta zoals Ripple of bieden een effectieve oplossing voor dit probleem. Aangezien het zeer goed bestand is tegen hacken, betekent dit dat er geen risico is dat de mogelijkheid van privé-informatie wordt gestolen. De Ripple cryptografie zorgt ervoor dat dit soort systeem op intensieve controle komt tegen hackers.

Een van de grootste voordelen van Ripple cryptosystems is de grote marktkap, die ze hebben gebouwd. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk beleggers aantrekken en massa-goedkeuring van deze vorm van technologie mogelijk maken. Met deze enorme hoeveelheid marktkap kan een bedrijf heel gemakkelijk verhogen van durfkapitaal. Dit komt omdat er een zeer hoog risico op falen in dit soort bedrijfsmodel is vanwege de relatief lage marktkap. Veel kleinere concurrenten zouden falen als er geen grote aantallen miljonairs waren die bereid zijn om dit soort valuta’s te kopen.

In tegenstelling tot andere valuta’s ervaart Ripple-valuta nooit een grote daling van de waarde. Dit komt omdat ze altijd op hetzelfde marktkap-niveau blijven, ondanks de veranderende marktomstandigheden. Tijdens de forex marktcrash verloren bijvoorbeeld allerlei valuta’s hun marktkap op het punt dat sommige onvoorstelbare verliezen geleden hadden. Dit was een zeer ongelukkige situatie voor die mensen omdat ze hun valuta’s niet konden uitwisselen voor andere valuta’s vanwege het gebrek aan voldoende kapitaal. Daarom hadden ze geen andere keuze dan al hun investering te verliezen en het allerbelangrijkste hun geld. Op deze website vindt u alles over de ethereum koers.

Zoals je kunt zien, is de Ripple-technologie zowel een zegen voor beleggers en bedrijven en individuen. Het biedt een grote onbenutte marktplaats voor investeerders, wat resulteert in hen meer voor hun geld. Het biedt ook een snelle manier voor mensen om in de Exchange Marketplace te komen, terwijl ze ook een reeks flexibiliteit voor zijn gebruikers aanbieden. Er zijn een groot aantal voordelen van het gebruik van Ripple, en ik hoop dat deze samenvatting je overtuigd heeft over waarom je moet uitkijken naar het gebruik ervan.