Waarom WordPress gebruiken om een website te maken?

Bent u van plan om zelf een website te maken voor uw onderneming, of bijvoorbeeld als een persoonlijke blog? Er zijn verschillende systemen die u kunt gebruiken voor het opzetten en bijhouden van een website. De meest bekende systemen zijn WordPress, Joomla en Drupal, die ieder hun eigen voordelen hebben. Voorheen werd een website vaak gemaakt met losse HTML-pagina’s, maar dat is tegenwoordig minder gebruikelijk. Zeker als u weinig ervaring heeft met het maken en onderhouden van websites, kunnen bovenstaande systemen veel voordelen bieden. In dit artikel vertellen we u meer over het maken van een website met WordPress.

Een template voor uw website uitzoeken

Een website maken met WordPress is dermate eenvoudig, dat u dit zelf kunt doen! Op internet vindt u verschillende handleidingen, waarmee u WordPress op een server kunt installeren. Vervolgens kunt u zoeken naar een geschikte template voor uw website, waarbij u de keuze heeft uit gratis en betaalde templates. Er zijn verschillende websites waarop de betaalde templates van verschillende producenten worden aangeboden. Deze templates zijn vaak vrij van reclame en bieden meer mogelijkheden dan een gratis template.

De templates kunt u vervolgens geheel naar eigen inzicht bewerken. Kies voor andere foto’s, een eigen indeling van pagina’s en een ander menu.

Zelf een website met WordPress bijhouden

Als u het lastig vindt om zelf een template te installeren, dan kunt u dit door een webbureau laten doen. Vervolgens kunt u de website zelf bijhouden! Het is relatief eenvoudig om een website bij te houden. U kunt berichten toevoegen, een fotogalerij maken en bijvoorbeeld bestaande pagina’s aanpassen vanuit één beheerpaneel achter de website. Dit beheerpaneel vindt u op internet, waardoor u de website vanaf iedere locatie bij kunt werken. Ook voor het bijhouden van een website vindt u op internet handleidingen. citroen 2cv